Keramisk arkitektur

En introduktion til byggeri med keramiske facader i Norden.

Der var fuldt hus til C2Elements arrangement på Københavns Arkitektskole. C2Elements havde inviteret arkitekter til et lærerigt gå hjem møde med fokus på keramiske facader, og deres plads i den nordiske arkitektur. Til arrangementet var der bl.a. indlæg fra arkitekt Kim Utzon og arkitekt Michael Krarup. Begge gav os alle et indblik i hvordan facade keramik kan medvirke til at give moderne byggeri en ekstra dimension.

 C2Elements sælger facade keramik fra to af verdens førende producenter.

  • NBK Keramik Gmbh.
  • Cerámica Mayor S.A.  (Tempio)

Der blev på dagen fremvist et utal af flotte keramik prøver fra disse leverandører og der var desuden opstillet flotte mock-ups, hvor man i fællesskab med arkitekter, internationale producenter og specialister kunne se på glasurer, teksture og systemer.

Henning Thomsen fra C2Elements, der har specialiseret sig i skærmtegl fortæller, Vi har med et materiale at gøre, der i princippet har uanede af muligheder. Det kan bøjes, drejes og farvelægges i et utal af kombinationer, det er kun arkitektens fantasi der sætter grænser.

Efter dagens program var der tapas og forfriskninger, hvor arkitekterne kunne få en hyggelig snak med deres kolleger i branchen.