Om os

g2g_logo_bw

Hvem er vi

C2 Elements har tæt på 20 års erfaring med levering af facadeløsninger og vi er på forkant med udvikling af nye løsninger på markedet.

Vores mål er at være Skandinaviens bedste leverandør af bæredygtige facader og vi er godt på vej.

Vi har leveret facader til en række prisvindende og ikoniske byggerier (Lego House, VUC Sønderborg, KVV8 Stockholm, Novo Nordisk Hovedsæde og KB Hallen).

Alle unikke projekter der i mange år frem vil være med til at definere vores tids arkitektur.

Vi bygger nemlig ikke for at rive ned, men for at byggeriet skal bestå i generationer.

Dette kalder vi Generation2Generation

anthracite_art

Bæredygtige produkter

I C2Elements arbejder vi med facademateriale, som har været produceret i tusinder af år, og som kun består af tre basiselementer: ild, vand og ler.

Levetiden af vores tegl er lang!

Vi har fået lavet en uvildig vurdering af vores skærmtegl, der sætter levetiden er 125 år. En levetid, der til enhver tid kan forlænges med 125 år hvis produktet er intakt. Se rapport her: Link

 

Få produkter har referencer der underbygger holdbarheden over tid. Det har vores produkter.

Tegl ses overalt, og i Skandinavien er der mange eksempler på holdbarhed på hundreder af år. Andre steder i verden findes keramiske referencer, der holder over tusind år.

Vores tegl brændes ved markant højere temperaturer end almindelige danske tegl, hvilket øger styrke og frostfasthed og giver lavere porøsitet og vandoptag.

Desuden er teglene 100% UV-bestandige, så farver fremstår altid, som da teglene blev produceret – uanset alder.

Holdbarheden og UV-bestandigheden er unikke egenskaber for keramiske tegl. De to egenskaber giver muligheden for at skabe byggerier, der kan være med til at definere vores arkitektur historisk og til glæde for fremtidige generationer.

 

Skal et byggeri – trods holdbarheden – ændres eller facaden skiftes, så opfylder vores tegl 25 ud af 28 relevante principper helt eller delvist ud fra DS/ISO 20887:2020 Bæredygtighed ved byggeri og anlægsarbejder – Design med henblik på afmontering og tilpasning.

MOE hovedsæde i Buddinge

Brand, sikkerhed og anvendelighed

 

 

Brand og sikkerhed:

Vi kan tilbyde at levere ophængs system dimensioneret af Systea, med en tilhørende 50 årig forsikringsgaranti på facaden. En fantastisk måde at sikre byggeriet for både ejere og entreprenør.

Alle skærmtegl fra C2elements er produceret ved den gældende standard DS:EN 14411 (DS/EN 14411:2016 Keramiske fliser – Definitioner, klassifikation, karakteristika, vurdering og kontrol af ydeevnens konstans samt mærkning) – dernæst testet efter DS/EN ISO 10545. (Keramiske Fliser).

Samtlige skærmtegl har brandklasse A1.

Af nedenstående ses tillige at vores skærmtegl er at kategorisere som et ”dødt materiale” der ikke bidrager til en brand:

https://www.dbfacades.com/wp-content/uploads/2018/12/EU-Commission-List-of-Class-A1-products-with-no-contribution-to-fire.pdf

Som et nyere tiltag har vi i 2elements etableret et samarbejde omkring hulrumsbarrierer (brandsikring) i den ventilerede facade, med Constructia , så vi altid kan tilbyde en enkel og gennemtestet løsning hvor det måtte være relevant.

 

Certifikater/Godkendelser

Med leverancer til alle typer byggerier verden over testes der derfor vidt og bredt på vores skærmtegl og vi har kvalitetstest og brandklassificeringer verden over der opfylder de standarder de pågældende lande/regioner definerer.

Blandt andet har vi følgende certifikater/godkendelser:

  1. DIBT
  2. CSTB
  3. VHF BRANDSCHUTZ
  4. NFPA 285-2012

C2elements har leveret skærmtegl over snart 20 år. Vi er bekendt med 1 projekt hvor der har været en brand.

  1. Lejlighedsbrand ved Hørkær i Herlev. Som vi får det fortalt og som reparationen foregik efterfølgende, tog lejlighed, vinduer og balkon skade. Skærmtegl og aluminiumslister fremstod hele og ikke skadede. Af sikkerhedshensyn og et forsigtighedsprincip blev Aluminiumslisterne skiftet, mens teglen blev genopsat. Hvis yderligere information ønskes kontakt venligst beredskab øst.

Anvendelighed:

C2elements leverandører Tempio og NBK, leverer årligt hundredevis af projekter verden over med skærmtegl og vi bruger al den viden vi får deraf.

Leverancer til sygehuse, skoler, brandstationer, højhuse, museer, sportskomplekser, erhvervsdomiciler og produktionshaller vidner om at produkterne anerkendes bredt og anvendes overalt.

Projektlister kan ses her:

https://nbkterracotta.com/references/

https://tempio.es/en/projects/

om-os_persien_2

Hvad tænker arkitekter når de hører
ordet terracotta facader?

For mange arkitekter bringer det associationer til oldtidens gamle pottemagere, til 16. hundrede tallets fantastiske mosaikværker i Persien og lille Asien. I moderne arkitektur går tankerne nok mere på Alvar Aaltors keramiske baguette vægge og Jørn Utzons intensive søgning efter den ideelle skal til Sydney Operahus.

Nutidens muligheder med skærmtegl.

I C2Elements begejstres vi af alle de muligheder, der ligger i keramikken i forhold til at designe unik og spændende arkitektur. Fabrikationsmulighederne har de seneste 15 år udviklet sig dramatisk i den keramiske industri. Fra enkle og homogene 20 x 40 cm skærmtegl, til nye dimensioner, arkitekt designs, farver som ikke fandtes for 10 år siden; en endeløs udvikling, hvor arkitekten spiller en stor rolle.

Det seneste er brugen af glasur som effekt på facader. Glasuren, som bare for få år siden ikke fandtes, spiller i dag en aktiv rolle på facaderne. På nøjagtig samme måde, som de gjorde i de fantastiske mosaikprojekter i Persien for flere hundrede år siden.

legohouse_gallery_2

Referencer lige fra boligblokke til Lego House

Vi er stolte af at vi, sammen med arkitekterne, har været med til at sætte præg på keramisk arkitektur i Skandinavien i de sidste 15 år. Lige fra gamle boligblokke fra 50 og 60´erne med nedslidte betonfacader eller murstensvægge med ubehagelige kuldebroer som transformeres til smukke bygninger som det er behageligt at opholde sig i.

Det glæder vi os over at bidrage til, ligesom vi i al ydmyghed er stolte af at levere facader til større arkitektoniske perler som Novo Nordisk hovedsæde, Lego House eller beklædning af et kraftværk placeret midt i Stockholm by. Ingen af disse projekter var blevet til noget, hvis ikke arkitekterne havde tænkt på materialet og det er vi meget taknemlige for.