Baguette

Baguette tegl

Baguette er keramikkens svar på lameller og en helt unik facadeløsning.

Baguette tegl er en unik løsning til facader, som via forskellige monteringsprofiler giver dybde i udtrykket.

Dertil kommer produktets mange designmuligheder. Baguette kan leveres med mange typer overflader og dermed forskellige stofligheder. Du bestemmer desuden selv farver og formater. Vis os dine ønsker, og vi hjælper projektet i mål.

Teglen er fremstillet af intet andet end ler, vand og ild, som gør den til et meget miljøvenligt valg til din facade.

Produktet er 100% UV-bestandig. Det kræver et minimum af vedligehold da regn og vind holder facaden ren og pæn.

Og så har du et produkt der holder ekstremt længe. Referencer rundt omkring i verden viser holdbarheder på flere hundrede år.

Baguette løsningen er perfekt til at give dybde og profilering af facaden. Baguette systemerne er fleksible, og fikseringen kan enten skjules eller bruges som en del af det arkitektoniske udtryk. Fiksering sker enten bagpå eller i top og bund.

Som altid med keramik er mulighederne for at arbejde med struktur form og farver uudtømmelige. Ovenfor er afbildet forskellige eksempler fra Skandinavien, blandet med nogle enkelte billeder fra vores leverandørers projekter omkring i verden.

Uanset hvilken keramisk tegl du vælger fra C2 Elements er teglen farveægte mere end 100 år. (Farven ændrer sig ikke over tid)

Teglen opfylder kriterierne i EU norm DS/ISO 20887:2020 Bæredygtighed ved byggeri og anlægsarbejder – Design med henblik på afmontering og tilpasning – se rapport

Den teknisk styrke i teglen er uændret selv efter 100 år.  Styrken aftager ikke over tid.

Formater: Standard 50 x 50 mm, + mange andre, flere kommer til.

Længder: Kan leveres i længder op til 1800 mm. Over 1800 mm  kræver det limning af 2 stykker Baguettes, hvilket giver en synlig samling på ca. 1½ mm.

Systemer

Vi har i C2 Elements udviklet et par systemer til Baguette. Her er der tænkt på det hele, så afstanden til væggen bagved og gennemtænkte løsninger omkring vinduer og døre mm. er med i løsningen.

Vertikal Montage

Back fixing

Vertikal montage system

C2Elements Baguette system er en standard løsning.

Vi arbejder med Baguette i format 50 x 50 mm, og længde på 1500 mm.

Baguetten monteres på et horisontalt liggende pulverlakeret L profil i aluminium. Der er L profil i top og bund af Baguette, og som standard er der 20 mm mellem 2 L profiler. Det er her tolerancer i byggeriet optages.

Vi har som standard en cc afstand mellem baguette på 130 mm, så det visuelle udtryk med dybden i facaden bibeholdes.

Baguetten fastholdes med C2Elements unikke tredobbelte låsesystem, som fastholder selve Baguetten i en spændingsfri position og samtidig har en dobbelt lås, så ukyndige ikke umiddelbart kan afmontere baguetten.

Vertikal montage
Backfixing

Backfixing system

C2Elements Baguette system er en standard løsning.

Vi arbejder med Baguette i format 50 x 50 mm, og længde på 1500 mm.

Baguetten monteres med et spændingsfrit montagesystem hvor teglen er beskyttet af epdm skiver og bøsninger. Tolerancen i byggeriet skal optages i montagevinklerne.

Vi har som standard en cc afstand mellem baguette på 130 mm, så det visuelle udtryk med dybden i facaden bibeholdes.

Baguetten fastholdes med C2Elements låsesystem som fastholder selve Baguetten i en spændingsfri position.

C2 Elements Baguette systemer

C2Elements Baguette systemer er tillige brugbare i det omfang, at dit projekt antager andet end lige former. Se blandt andet vores referencer for løsninger med baguette.

Derudover kan Baguette længder i Baguette systemet bestilles i tilpassede mål.

Baguette systemet kan altid tages ned, og genbruges på en anden bygning.

bæredygtig facade fra c2elements

Farver, Formater og Overflader

Vores leverandører NBK og Tempio har et enormt udvalg af farver, formater og overflader, og en unik erfaring inden for keramiske facader via projekter leveret over hele verden. Al den erfaring trækker vi på, når vi hjælper dig til den rette løsning til netop dit projekt.