Om C2Elements

C2Elements samarbejder tæt med arkitekterne i skandnavien om, at få de bedste og mest kreative løsninger frem i facader med skærmtegl.

C2Elements formidler salget til entreprenører i Danmark, Norge og Sverige.

C2Elements arbejder med agenturer fra nedenstående virksomheder:

  • NBK i Tyskland, skærmtegl og facadetegl
  • Tempio i Spanien, facader og klimaskærme
  • SYSTEA i Tyskland, underkonstruktioner i aluminium
  • Janinhoff i Tyskland, mursten som giver en speciel reflektion af lyset

Vi har gennem flere år formidlet salget af skærmtegl i Skandinavien for nogle af Europas førende leverandører, tyske NBK og spanske Tempio.

Ligeledes varetager vi salget af teglsten og teglelementer fra Janinhoff i Tyskland. Murstenene fra Janinhoff er kendetegnet ved en helt speciel refleksion af lyset.

Skærmtegl - Beklædningstegl

C2Elements historie.

Vores fascination har været, at arbejde med et facademateriale som har været produceret i tusinder af år, og dog består det kun af 3 basis dele. Ild, Vand og ler:

 

Og hvad tænker arkitekter når de hører ordet terracotta facader.

For mange arkitekter bringer det associationer til oldtidens gamle pottemagerier, til 16. hundrede tallets fantastiske mosaikværker il Persien og lille asien. I moderne arkitektur går tankerne nok mere på Alvar Aaltors keramiske baguetts vægge og Jørn Utzons intensive søgning efter den ideelle skal til Sidney Operahus.

For os hos C2Elements har fascinationen mere gået på, hvordan får vi præsenteret alle de muligheder der ligger i keramikken for arkitekterne. Fabrikationsmuligheder har inden for de sidste 15 år udviklet sig dramatisk inden for den keramiske industri. Fra kedelige homogene 20 x 40 cm skærmtegl, til nye dimensioner, arkitekt designs, farver som ikke fandtes for 10 år siden, en endeløs udvikling, hvor arkitekten spiller en stor rolle. Sidste skridt i den retning er brugen af glasur som effekt på facader, Glasuren som bare for få år siden ikke fandtes, spiller i dag med på facaderne. På nøjagtig samme måde, som de gjorde i de fantastiske mosaikprojekter i Persien.   

Vi har i C2Elements været så heldige, at vi sammen med arkitekter har været med til at sætte præg på keramisk arkitektur i Skandinavien i de sidste 15 år.

Fra transformation af gamle boligblokke fra 50 og 60´erne med nedslidte betonfacader eller murstensvægge med ubehagelige kuldebroer, til smukke bygninger, som det er behageligt at opholde sig i. det giver en stor tilfredsstillelse, måske ikke så stor en prestige som at levere facader til Novo Nordisk hovedsæde, Lego House eller beklædning af et kraftværk placeret mide i Stockholm by.

Ingen af disse projekter var blevet til noget, hvis ikke arkitekterne havde tænkt på materialet, det er vi meget taknemlige for.

Så efter 15 år med terracotta facader er fascinationen stadig: Ild, vand, Ler, nøjagtig de ingredienser som for de fleste mennesker indgår i dagligdagens madskål.