Om C2Elements

C2Elements arbejder tæt sammen med arkitekterne i Skandinavien om at opfinde de bedste og mest kreative løsninger til facader med skærmtegl.

C2Elements formidler salget til entreprenører i Danmark, Norge og Sverige.

C2Elements samarbejder med agenturer fra nogle af Europas førende leverandører:

  • NBK i Tyskland, skærmtegl og facadetegl
  • Tempio i Spanien, facader og klimaskærme
  • SYSTEA i Tyskland, underkonstruktioner i aluminium

 

C2Elements fascination

Vi er fascineret af at arbejde med et facademateriale, som har været produceret i tusinder af år og som kun består af 3 basisdele: Ild, vand og ler.

 

Hvad tænker arkitekter når de hører ordet terracotta facader?

For mange arkitekter bringer det associationer til oldtidens gamle pottemagere, til 16. hundrede tallets fantastiske mosaikværker i Persien og lille Asien. I moderne arkitektur går tankerne nok mere på Alvar Aaltors keramiske baguette vægge og Jørn Utzons intensive søgning efter den ideelle skal til Sidney Operahus.   

Nutidens muligheder med skærmtegl I C2Elements begejstres vi af alle de muligheder, der ligger i keramikken i forhold til at designe unik og spændende arkitektur. Fabrikationsmulighederne har de seneste 15 år udviklet sig dramatisk i den keramiske industri. Fra kedelige homogene 20 x 40 cm skærmtegl, til nye dimensioner, arkitekt designs, farver som ikke fandtes for 10 år siden; en endeløs udvikling, hvor arkitekten spiller en stor rolle. Det seneste er brugen af glasur som effekt på facader. Glasuren, som bare for få år siden ikke fandtes, spiller i dag en aktiv rolle på facaderne. På nøjagtig samme måde, som de gjorde i de fantastiske mosaikprojekter i Persien for flere hundrede år siden.

 persia terrakotta

Referencer lige fra boligblokke til Lego House
Vi er stolte af at vi, sammen med arkitekterne, har været med til at sætte præg på keramisk arkitektur i Skandinavien i de sidste 15 år. Lige fra gamle boligblokke fra 50 og 60´erne med nedslidte betonfacader eller murstensvægge med ubehagelige kuldebroer som transformeres til smukke bygninger som det er behageligt at opholde sig i. Det glæder vi os over at bidrage til, ligesom vi i al ydmyghed er stolte af at levere facader til større arkitektoniske perler som Novo Nordisk hovedsæde, Lego House eller beklædning af et kraftværk placeret midt i Stockholm by. Ingen af disse projekter var blevet til noget, hvis ikke arkitekterne havde tænkt på materialet og det er vi meget taknemlige for.