Fantastisk Terrakotta fra NBK er på et af de 100 byggerier der er nominerede til årets byggeri i Sverige 2022.

Fra Marge Arkitekter der er ansvarlig for projektering og detailplan samt detailprojektering af facader Inden for rammerne af byfornyelsesprojektet kvarteret Hästskon 12, kan vi læse at facader bedømtes som særskilt vigtige for bybilledet.

nyhed_terrakotta_1

Marge arkitekter skriver videre, at i den sydøstlige del af ejendommen er H-huset udformet som sit eget individ, der knytter sig til rækken af karakteristiske bygninger langs Hamngatan, en af Stockholms vigtigste handelsgader. Det nye design af facaden trækker tråde til  handelspaladserne, der tidligere lå langs gaden. Bygningen, der er en del af Sergelhusen, får en klassisk paladslignende opdeling med en bearbejdet og stabil sokkel og en tydelig detaljering af de øverste etager. Den keramiske skærmtegl er glaseret og får dermed en naturlig variation. Vinduespartierne er i lys anodiseret aluminium.

nyhed_terrakotta_2

Facaden opføres med præfabrikerede, specialbyggede facadeelementer, hvor skærmteglfacader og metalplader er formonteret på et ventileret bæresystem. Keramikken er en ny tilføjelse til Hamngatan og er selvrensende på grund af sin blanke overflade, den består af naturlige materialer og er ikke påvirket af ydre vejrpåvirkninger, hvilket gør den holdbar og smuk i lang tid. Facaden er certificeret efter Leed Core og Shell Platinum.